Bavarois van asperges met bloedsinaasappelsaus en frambozen
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 10 bijna gaar gekookte asperges + vocht (samen 500 g)
- 100 g suiker
- 2 1/2 dl stijfgeklopte slagroom
- 12 in koud water geweekte blaadjes gelatine
- sap van 3 uitgeperste bloedsinaasappels (ca. 3 dl)
- 1 theelepel aardappelzetmeel (aangemaakt met water)
- 200 g verse frambozen, bestrooid met 2 eetlepels witte basterdsuiker
- sap van 1/4 citroen
Beschrijving:
Een verrukkelijk nagerecht. Dat is deze bavarois van asperges met bloedsinaasappelsaus en frambozen. Echt de moeite waard om eens uit te proberen. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is 80 minuten.
Bereidingswijze:
- Houd van de asperges de punten apart voor de garnering.
- De bijna gaar gekookte asperges met het kookvocht (samen 500 g) fijn pureren.
- 1 dl van deze puree met de suiker aan de kook brengen en hieraan de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen.
- Dit weer bij de overige puree voegen en op ijs laten koelen totdat het begint te stollen. Spatel vervolgens de slagroom erdoorheen.
- Deze massa in bevochtigde vormpjes gieten en in de koelkast laten opstijven.
- In de tussentijd het bloedsinaasappelsap aan de kook brengen en licht binden met het in water opgeloste aardappelzetmeel.
- Laten afkoelen en als het geheel te dik is verdunnen met wat bloedsinaasappelsap.
- De verse frambozen bestrooien met witte basterdsuiker en citroensap.
- De puddinkjes even in een heetwaterbad zetten en op koele bordjes plaatsen.
- De saus rondom gieten en garneren met de aspergepunten, gemarineerde frambozen en munttopjes.
Bron:
Asperges, verrukkelijk veelzijdig
10-ISBN 90 5964 1884
13-ISBN 978 90 5964 1884
Uitgeverij Imagebooks