highlight_off
Openingstijden
maandag09:00 — 18:00
dinsdag09:00 — 18:00
woensdag09:00 — 18:00
donderdag09:00 — 18:00
vrijdag09:00 — 18:00
zaterdag09:00 — 17:00
zondag / feestdagen10:00 — 14:00

Slide Ook genieten van Sallandse asperges? Mmmmm! Je koopt ze bij Ogink!
Het seizoen is weer ten einde, graag zien we jullie in 2022 weer terug!
ogink asperges header

Antwoorden op de meest gestelde vragen

Welke soorten asperges worden er geteeld?

Er zijn drie soorten asperges: witte, groene en paarse. In Nederland worden voornamelijk witte asperges geteeld en verkocht. De witte asperge groeit in de grond en de groene en paarse groeien boven de grond. Wij telen alleen de witte asperges

Zijn er kwaliteitsklassen?

Asperges worden inderdaad ingedeeld in kwaliteitsklassen. Er wordt gekeken naar de dikte en hoe mooi de asperge eruit ziet. Het aantal A’s staat voor de dikte van de asperges: A (16 tot 20 mm), AA (20 tot 28mm) en AAA (28 >) . De mooie rechte asperges komen in klasse 1, de minder mooie asperges in klasse 2.

Hoe kan ik zien of Ogink al asperges heeft?

Het aspergeseizoen begint half april en eindigt ca 24 juni. Alles is afhankelijk van de grillen van Moeder Natuur. We vermelden het op de homepagina van onze website wanneer we het ‘witte goud’ van ons land halen en wanneer het seizoen ten einde is. Houd onze website dus nauwlettend in de gaten!

Hoe kan ik het best asperges bestellen?

Onze lekkere asperges kun je het best bestellen door te bellen naar 0572 351 404 of door onze winkel te bezoeken tijdens openingstijden. Je kunt dus niet bestellen via mail.

Hoe moet je asperges koken?

Het is één van de meest gestelde vragen. Het belangrijkst is om ze eerst te schillen en begin daarmee onder het kopje. Trek het schilmesje wel helemaal door tot aan de onderkant. Sla je een schil over, dan krijg je tijdens het eten last van draadjes. Doe ze vervolgens in een grote pan met water. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de asperge.. Je kunt de gaarheid controleren door met de achterkant van de vork in het midden de asperge op te tillen. Buigt de asperge iets door, dan is de asperge beetgaar. Eet smakelijk!

Hoeveel moet je van de onderkant van de asperges snijden?

Als je bij ons asperges koopt, komen ze vers van het land en hoef je niets van de onderkant te halen. Mocht je er toch iets van af willen halen, gooi het dan niet in de groene afvalbak, maar gebruik het om aspergesoep te maken. Heerlijk!

Hoe lang kun je asperges bewaren

Asperges ( ongeschild ) kun je drie dagen in de koelkast bewaren. Het handigst is om de witte asperges in een vochtige theedoek ( zonder wasverzachter, de asperge zuigt namelijk het water uit de theedoek ) te wikkelen. Zijn ze geschild en verpakt, dan kun je ze – mits afgesloten – een paar dagen in de koelkast bewaren.

Kun je asperges ook invriezen?

Het lekkerst is om asperges vers op te eten. Maar het is zeker mogelijk om ze in te vriezen. We adviseren je wel om de asperges eerst te schillen en daarna rauw in te vriezen in vrieszakken. Zo kun je ze zeker 4 tot 6 maanden bewaren. Bevroren asperges doe je vanuit de vriezer direct in de pan.

Welke soorten asperges worden er geteeld?

Er zijn drie soorten asperges: witte, groene en paarse. In Nederland worden voornamelijk witte asperges geteeld en verkocht. De witte asperge groeit in de grond en de groene en paarse groeien boven de grond. Wij telen alleen de witte asperges

Zijn er kwaliteitsklassen?

Asperges worden inderdaad ingedeeld in kwaliteitsklassen. Er wordt gekeken naar de dikte en hoe mooi de asperge eruit ziet. Het aantal A’s staat voor de dikte van de asperges: A (16 tot 20 mm), AA (20 tot 28mm) en AAA (28 >) . De mooie rechte asperges komen in klasse 1, de minder mooie asperges in klasse 2.

Hoe kan ik zien of Ogink al asperges heeft?

Het aspergeseizoen begint half april en eindigt ca 24 juni. Alles is afhankelijk van de grillen van Moeder Natuur. We vermelden het op de homepagina van onze website wanneer we het ‘witte goud’ van ons land halen en wanneer het seizoen ten einde is. Houd onze website dus nauwlettend in de gaten!

Hoe kan ik zien of Ogink al asperges heeft?

Het aspergeseizoen begint half april en eindigt ca 24 juni. Alles is afhankelijk van de grillen van Moeder Natuur. We vermelden het op de homepagina van onze website wanneer we het ‘witte goud’ van ons land halen en wanneer het seizoen ten einde is. Houd onze website dus nauwlettend in de gaten!

Hoe kan ik het best asperges bestellen?

Onze lekkere asperges kun je het best bestellen door te bellen naar 0572 351 404 of door onze winkel te bezoeken tijdens openingstijden. Je kunt dus niet bestellen via mail.

Hoe moet je asperges koken?

Het is één van de meest gestelde vragen. Het belangrijkst is om ze eerst te schillen en begin daarmee onder het kopje. Trek het schilmesje wel helemaal door tot aan de onderkant. Sla je een schil over, dan krijg je tijdens het eten last van draadjes. Doe ze vervolgens in een grote pan met water. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de asperge.. Je kunt de gaarheid controleren door met de achterkant van de vork in het midden de asperge op te tillen. Buigt de asperge iets door, dan is de asperge beetgaar. Eet smakelijk!

Hoeveel moet je van de onderkant van de asperges snijden?

Als je bij ons asperges koopt, komen ze vers van het land en hoef je niets van de onderkant te halen. Mocht je er toch iets van af willen halen, gooi het dan niet in de groene afvalbak, maar gebruik het om aspergesoep te maken. Heerlijk!

Hoe lang kun je asperges bewaren

Asperges ( ongeschild ) kun je drie dagen in de koelkast bewaren. Het handigst is om de witte asperges in een vochtige theedoek ( zonder wasverzachter, de asperge zuigt namelijk het water uit de theedoek ) te wikkelen. Zijn ze geschild en verpakt, dan kun je ze – mits afgesloten – een paar dagen in de koelkast bewaren.

Kun je asperges ook invriezen?

Het lekkerst is om asperges vers op te eten. Maar het is zeker mogelijk om ze in te vriezen. We adviseren je wel om de asperges eerst te schillen en daarna rauw in te vriezen in vrieszakken. Zo kun je ze zeker 4 tot 6 maanden bewaren. Bevroren asperges doe je vanuit de vriezer direct in de pan.