50 jaar Ogink Asperges

Het was de Herman Ogink, vader van Herman,  die in 1963 de asperge introduceerde in Raalte. Dit als verbreding van het agrarische bedrijf. “Mijn vader begon met 1,6 hectare aan aspergegrond”‘ vertelt Herman.”Veel te veel, maar dat moet je leren. In het begin wist niemand wat een asperge was. Alleen de notabelen uit het dorp kwamen er wel eens wat halen”.

de vader van Herman Ogink

de vader van Herman Ogink

Herman en zijn broers en zussen moeten van jongs af meehelpen bij de oogst van asperges. Vroeger ging dat zeven dagen in de week, twee keer per dag. ,s Ochtends op zes uur je bed uit. Tegenwoordig kan men door het gebruik van folie de temperatuur beter regelen, waardoor je minder pieken hebt. Doorgaans wordt en nu nog maar een keer in de twee dagen gestoken.

In 1977 namen Herman en Annie het bedrijf over van Hermans ouders. De nieuwe generatie heeft zich inmiddels aangediend. Dochter Marliek met echtgenoot Martin lopen alweer enkele jaren mee in het bedrijf en zullen het op termijn overnemen.

Herman zorgde ervoor dat al snel verschillende machines binnen het bedrijf kwamen. Ogink Asperges beschikt over verschillende hyper moderne machines om de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen garanderen. Door het gebruik van deze machines kunnen ze heel snel de asperges verwerken en sorteren zodat deze binnen één dag al verkocht kunnen worden in de winkel. Hierbij praten we over een gedeelte machinaal oogsten, sorteren en het lazer gestuurd schillen.

moderne schilmachine

moderne schilmachine

Ogink Asperges viert op woensdag 17 april het vijftigjarig bestaan. Dat gebeurt met een feestelijke bijeenkomst voor zakelijke relaties. Tevens wordt dan het startschot gegeven voor het nieuwe aspergeseizoen. Daarbij is onder andere de internationale chef-kok Jonny Boer (De Librije), te gast. Gedurende het aspergeseizoen is ook de winkel bij Ogink Asperges natuurlijk weer geopend.

Voor de klanten in de winkel komt er dit seizoen nog een speciale actie ter ere van het vijftigjarig bestaan, n.l bij aankoop van € 10,- aan verse asperges ontvangt u één munt, levert u 5 munten in, dan krijgt u een heerlijke fles win cadeau.

Comments are closed.